Bom in de voetbalwereld

Je hoort het soms in het nieuws dat mensen super veel geld verdienen in het voetbal. Spelers verdienen miljoenen in het voetbal en moeten amper belasting betalen. Onlangs verlengende Kylian Mbappe zijn contract bij PSG wat voor heel veel ophef zorgde in de voetbalwereld! Van waar komt al dat geld?

Nasser al-Khelaifi samen met Kylian Mbappe met trots de contractverlegging voorstellen.

Het voetbal economie

Clubs zoals PSG en Manchester City hebben veel geld in hun club zitten. Dat komt, omdat beide voetbalclubs een verband hebben namelijk ze hebben elke olie bedrijven over heel de wereld zitten waar miljarden mee worden verdiend. Het maakt de voetbal economie helemaal kapot in onze samenleving, want dit maakt het onmogelijk voor kleinere clubs die het financiële minder breed hebben.

Bedragen dat Kylian Mbappe zal verdienen van 40 tot 50 miljoen euro per jaar vind ik persoonlijk er echt over, omdat je niet meer voor de voetbal kiest. Je kiest voor het financiële gedeelte en slecht voor het voetbal economie.

Kylian Mbappe kon kiezen om naar zijn geliefde club te gaan waar Real Madrid op hem zat te wachten. Hij kon een tekenbonus krijgen van 100 miljoen euro en een salaris van 25 miljoen euro netto per jaar. Iemand die al zoveel eisen heeft en nog niet content zijn. Waar zal dit eindigen?

Terreur, K. (2022, 23 mei). Waarom Kylian Mbappé toch voor Parijs kiest. De Morgen. Geraadpleegd op 28 mei 2022, van https://www.demorgen.be/sport/waarom-kylian-mbappe-toch-voor-parijs-kiest~b3a4d274/

Staatsbonnen zijn terug van weggeweest

Na 3 jaar keert de staatsbonnen terug nadat de overheidsschuld opnieuw hoog begint te worden. Dat bevestigt het Federaal Agentschap van de Schuld. Beleggen wordt opnieuw interessant voor mensen die een centje willen bijverdienen. Het succes van de staatsbonnen zitten terug in de lift waar je voordelen uit kan halen in de toekomst.

Goede start voor nieuwe staatsbon: 3,8 miljoen euro opgehaald op eerste dag  | VRT NWS: nieuws

Succes van de staatsbon

De staatsbon is bezig met zijn opmars dankzij de onzekere tijden. De eerste dag van de start kende een groot succes met een inschrijving op de staatsbon. De staatskas heeft een bedrag van 3,8 miljoen euro opgehaald op de eerste dag dat is evenveel als de vorige uitgifte in 2019. Het rendement van een staatsbon ligt veel hoger dan dat van een spaarrekening, waardoor mensen liever een staatsbon willen hebben.

De beleggers zullen zeker waar voor hun geld krijgen, maar het zal niet volstaan om de inflatie van de komende jaren te compenseren. Het blijft een populair beleggingsmiddel voor mensen die een deel van de winst kunnen krijgen.

Is investering een goede zaak?

Het is een veilige beleggingsmiddel, omdat het risico dat de Belgische overheid failliet zou gaan, is zeer klein. Daarmee wordt de staatsbon als veilig beschouwd. Het Federaal Agentschap van de Schuld biedt een rente van 0.70 procent voor vijfjarige staatsbon en 1,30 procent voor tienjarige staatsbon.

Je investeert best nu in een staatsbon , omdat 3 jaar geleden lag de rentes van een staatsbon veel lager dan nu. Je mag niet vergeten dat je een belasting moet betalen op je staatsbon van 30% roerende voorheffing.

Ik zou persoonlijk in een staatsbon investeren, omdat het meer opbrengt dan een klassieke spaarrekening. De rente is veel interessanter dan dat van een spaarrekening en wie weet worden er nog staatsbonnen toegekend met een veel hogere rente in de toekomst.

Nws, V. (2022, 25 mei). Goede start voor nieuwe staatsbon: 3,8 miljoen euro opgehaald op eerste dag. vrtnws.be. Geraadpleegd op 28 mei 2022, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/05/25/nieuwe-staatsbon-goed-van-start/

De Hype van de tweedehands kleren

De tweedehands markt wordt steeds populairder in de samenleving. Dat ontdekt commerciële bedrijven zoals de Zara of de H&M. Mensen vinden duurzaamheid een zeer belangrijk thema om ons klimaat te redden. Of de Hype echt een succes is, bespreken we in dit artikel.

Zo verkoop je oude kleding met succes tweedehands - KouweKleren

Duurzaamheid

Heel wat bedrijven zetten zich in om duurzaamheid voor ons klimaat te redden. Het is een goede zaak dat er eens aan het milieu wordt gedacht. Mensen die toch geen kleren meer dragen kunnen dit beter aan iemand geven die het wel zou willen dragen Er zijn veel duurzame projecten die ervoor zorgen dat de kleren in goede handen terecht komen.

Platformen

Vintage is de dominante speler op de markt op vlak van tweedehands kleren. Het is een goede zaak dat jongeren aantrekt hebben om tweedehands kleren te kunnen dragen. Het zorgt er niet alleen voor dat het duurzaam is, maar tweedehands kleren zijn een pak goedkoper dan een nieuwe broek die van de Zara komt bijvoorbeeld. De Hype zal zich verder zetten, want commerciële kledingzaken zullen in de toekomst nadenken om ook zo een platform of winkel op te richten waar mensen tweedehands kleren kunnen kopen.

Toekomst

Ik denk dat er in de toekomst de mode zich verder zal zetten in de tweedehands markt. In 2030 zouden dubbel zoveel fast fashion zijn die ervoor zorgen dat tweedehands kleren voor altijd zal blijven bestaan. Het is een goede business voor mensen, want anders moeten de kleren toch vernietigd worden.

Nws, V. (2022, 21 mei). Tweedehandskleren meer en meer in trek: “Ook de commerciële kledingketens ontdekken de markt”. vrtnws.be. Geraadpleegd op 28 mei 2022, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/05/21/bekijk-vintage-kleren-meer-en-meer-in-trek-ook-de-commercie/

Zeg altijd ja!!!

Op 28 april mochten we kennis maken met de TED-talkspreker Frederik Imbo. Naast spreker en acteur is hij ook actief als communicatiecoach . Als oprichter van Imboorling geeft hij een reeks van interactieve presentaties en workshop. In 2019 bracht hij de TEDx-talk How not to take things personally?, die met meer dan 12 miljoen views de meest bekeken Belgische TED talk ooit is. Meer benieuwd naar deze man?

Geen beschrijving beschikbaar.

De 3 facetten van iemands geluk

Altijd al afgevraagd hoe ons geluk wordt bepaald? Sonja Lyubomirsky deed een onderzoek hoe ons geluk wordt bepaald. Genetisch materiaal (50%) is 1 van onze geluksfactoren. Hoe je eruit zie of hoe gelukkig je bent met jouw leven. Het ligt al voor de helft vast bij de geboorte. Een tweede geluksfactor zijn omgevingsfactoren. Dit bepaald slechts 10% van ons geluksfactor. Dit kan gebeuren door werksituatie, relatiestatus, inkomen, gezondheid en omstandigheden waarin je leeft.

De laatste geluksfactor is onze mindset. Dit bepaald voor 40% van ons geluk in het leven. Hoe je naar het leven kijkt en met welke mensen je wilt omringen. Mindset is zeer belangrijk om een gezond en gelukkig leven te leiden.

Ben je huurder of eigenaar van je leven?

In het leven heb je soms je geluk in eigen handen. Frederik stelde ons de vraag ben je huurder of eigenaar in deze wereld. Ik begon bij mezelf na te denken wat voor persoon ik was. Een huurder is eigenlijk altijd iemand die altijd slachtoffer zal spelen en de schuld bij een andere persoon zal leggen. Bijvoorbeeld iemand heeft zijn huiswerk niet ingediend tijden de afgesproken deadline. Hij zal dan beginnen klagen en de schuld bij een andere persoon leggen.

Een eigenaar zoekt altijd naar een oplossing en creëert zelf zijn eigen geluk. Bijvoorbeeld in een bedrijf lukt de verkoop niet om croque monsieurs te verkopen. Dan zal de persoon zelf een oplossing zoeken om de croque monsieur beter te doen verkopen. Zelf ben ik een eigenaar, omdat ik altijd beetje per beetje verder stappen zet richting de top. Zelf zoek ik heel mijn leven naar oplossingen en zeg altijd meestal ja op dingen die mij vooruit helpen in het leven.

Denken & voelen

Hoe we ons voelen elke dag is een gevolg van interne theatraliteit en niet van de externe realiteit. Je kunt negatieve gevoelens hebben, maar ook positieve gevoelens. Wie positieve gedachten heeft zal zich vooral blij voelen of vol vertrouwen. Mensen met negatieve gevoelens zullen eerder gefrustreerd zijn of zich angstig voelen.

Geen beschrijving beschikbaar.
foto van ons blijschap

Er is ook goed nieuws voor de mensen die zich afvragen hoe ons gevoel in elkaar zit. Je kunt ook zelf je gevoel bepalen en beïnvloeden. Hoe? Door alvast anders te denken in het leven en positief te blijven in het leven.

Duurzaam geluk bestaat uit

Duurzaam geluk bestaat uit 3 factoren: genieten, verbondenheid en waarden in het leven. Geniet van het leven, want je weet nooit wanneer je laatste dag is . Dat is ja zeggen tegen een lekkere cola, een nieuwe smartphone of een fijne vakantie, het is een gevoel van bevrediging.

Waarden en normen in het leven zijn belangrijk in deze wereld. Leven volgens je waarden is ook een ja zeggen tegen rechtvaardigheid, moed, vriendelijkheid en verantwoordelijkheid. Verbondenheid is ja zeggen tegen anderen van een wij-gevoel opbouwen. Dat kan vrienden, familie zijn of je hond zijn. Je moet dankbaar zijn voor wat je in deze wereld krijgt.

Eigen beleving

Wat ik heb geleerd in deze presentatie is dat ik nu weet hoe ik mijn eigen geluk moet creëren met de tips die ik heb gekregen van Frederik. Ik ben iemand die altijd alles te snel wil in het leven en dat maak me soms ongelukkig. Mijn strategie is nu helemaal anders en ga nadenken over de toekomst hoe ik nog beter mijn weg naar geluk kan vinden.

Geen beschrijving beschikbaar.

Dit evenement is gegeven tijdens de module Lean & agile. Voor deze module moesten we voor Howest een evenement organiseren. Tijdens het proces zit je met verschillende gevoelens die door je heen gaan als je een evenement moet organiseren. Je voelt de 3 geluksfactoren terugkomen tijdens het organiseren. Deze zijn: mindset,omgevingsfactoren en genetisch materiaal.

Het is zeker de moeite waard om naar Frederik Imbo te luisteren. Vergeet zeker niet eens een kijkje te nemen op zijn website imboorling.

Zijn de prijzen van gas en olie te duur?

Na aanleiding van de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen de laatste maanden gestegen zowel voor gas als olie. Mensen krijgen het steeds moeilijker om dit te betalen. Er worden records na records gebroken op de olieprijzen en op onze gasprijzen. Zijn de prijzen terecht of niet?

Olie en gas

Betaalbaarheid voor de gezinnen

Voor gezinnen worden wordt dit steeds moeilijker om dit allemaal te kunnen betalen. De index mag dan wel overschreden zijn toch zullen veel gezinnen nog altijd hun factuur niet kunnen betalen. De overheid heeft onlangs de btw-verlaging gedaan op gas en elektriciteit. De normale tarief is 21% btw, maar hebben dit terug gebracht naar 6% btw. Ook hebben ze een korting gegeven op benzine en diesel met een korting van 17.5 cent moeten de prijzen op de markt doen zakken.

Verenigde Arabische Emiraten als redder?

We zijn veel te afhankelijk van Rusland zowel voor gas als olie zijn we 1 van de hoofdleverancier waar we ons gas en olie gaan halen. We zouden beter olie gaan kopen landen zoals Qatar, Dubai en Verenigde Staten. Hiermee kunnen we de oorlogskas van Rusland verminderen, omdat we olie en gas meer kopen bij hun.

België te afhankelijk

Ik ben van mening dat de prijzen veel te hoog zijn. We zijn veel te veel afhankelijk zijn van Rusland. We moeten meer zelf investeren in onze eigen producten zoals Gas en olie, maar we moeten meer kijken naar duurzame oplossingen zodat we in de toekomst niet meer uit andere landen altijd onze basisgrondstoffen nodig hebben.

Nws, V. (2022, 2 maart). Prijzen voor gas en olie gaan door het plafond door oorlog in Oekraïne: valt daar iets aan te doen? vrtnws.be. Geraadpleegd op 27 april 2022, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/03/02/prijzen-voor-gas-en-stookolie-gaan-door-het-plafond-maar-hoe-ko/

Heeft Elon Musk te veel geld geven voor Twitter?

Onlangs heeft Elon Musk Twitter gekocht voor 44 miljard dollar. Wat allemaal begon met een grap op Twitter komt nu uit in de realiteit. De rijkste persoon van de wereld heeft na Tesla en SpaceX, , nu ook 1 van de meeste succesvolle sociale media bedrijf in handen. Hoe komt dar Elon musk zo succesvol is?

Waarom heeft Elon Musk zoveel geld uit voor Twitter?

Elon Musk gaat nooit zomaar een bedrijf kopen. Hij denkt altijd eerst goed na voor hij een bedrijf koopt. Een succesvolle ondernemer heeft altijd goede ideeën en dat had hij met Twitter. Het ging al een tijdje niet goed met Twitter, omdat ze op de beurs het niet goed deden. In de laatste half jaar waren de beurswaarde zeer sterk gezakt. 1 van de redenen waarom Elon Musk het bedrijf heeft gekocht was, omdat er veel politiekers een account hebben bij Twitter. Dit heeft voor Elon Musk de kans om waardevolle informatie te verzamelen. Twitter heeft 217 miljoen gebruikers op hun platform en halen hun inkomsten uit advertenties.

Prioriteit voor vrije meningsuiting

Twitter is 1 van de invloedrijkste platformen ter wereld. veel mensen geven hun mening op Twitter, maar dit wordt wel soms eens verbannen van Twitter zelf. Elon Musk heeft beloofd dat hij de vrije meningsuiting wil behouden en zelf wil verbeteren. Ook heeft hij beloofd om de vrije meningsuiting van de pers te behouden. Hij zal zich wel moeten houden aan de nationale wetgeving, maar hoe ver Elon Musk er zich aan houden weten we pas maar in de toekomst.

Toekomst van Twitter

De Toekomst van Twitter zal er goed uitzien met Elon Musk aan de macht. Hij zal Twitter een open kanaal maken en ik zie geen redenen tot angst voor verbod op vrije meningsuiting.

Nws, V. (2022, 25 april). Elon Musk koopt Twitter: raad van bestuur aanvaardt zijn overnamebod van 44 miljard dollar. vrtnws.be. Geraadpleegd op 27 april 2022, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/04/25/raad-van-bestuur-van-twitter-aanvaardt-het-overnamebod-van-it-ma/

Bootcamp Warschau 2022

Van 4 tot 8 april mocht ik deelnemen aan de Bryo bootcamp voor ondernemerschap samen met 36 andere studenten met ondernemingszin. Georganiseerd door Jong Voka Oost-Vlaanderen. Het gaf me inspiratie om verder te vertellen over deze interessante bootcamp. Door heen het verhaal vertel ik jullie wat we allemaal hebben gedaan en kom je meer te weten wat Warschau te bieden heeft.

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal toen ik via Aline de kans kreeg om mij in te schrijven voor de bootcamp naar Warschau. We moesten een motivatiebrief schrijven en moesten op gesprek gaan met één van de VOKA teams. Ik werd geselecteerd en mocht meegaan naar deze spannende avontuur reis. Op 4 april begon de avontuur in Zaventem waar onze vliegtuig moesten nemen op 15 uur.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

activiteiten en ervaringen

Tijdens deze inspirerende week kregen we workshops in ondernemerschap gegeven door Davy Vercruysse en Steve Stevens. Terwijl we in kleine groepjes aan een bedrijfsidee werkten. Vanuit een probleem brainstormden we over mogelijke oplossingen, ontwierpen we een businessmodel en pitchten we uiteindelijk ons idee op vrijdag.

Daarnaast kregen we de kans om deze workshops te combineren met inspirerende bedrijfsbezoeken aan zowel lokale start-ups als Ghelamco Poland, teambuildings om elkaar te leren kennen en de stad te ontdekken, en het verbeteren van onze netwerkvaardigheden. Het was een zeer interessante en leerrijke uitleg van Jeroen van der Toolen over Ghelamco Poland! En brachten een bezoek aan The Heart.

Geen beschrijving beschikbaar.

Het was een mooie moment om nooit meer te vergeten. Ik heb kunnen proeven van de ondernemingswereld en ik heb mijn contacten kunnen uitbreiden. Hopelijk op een volgende bootcamp. Ik heb er alvast heel veel zin in !!!

lezing van ‘wij robots’ Avansa Kortrijk

Wij leven in een digitale wereld waar digitaal de toekomst zal worden. Op donderdag 24 maart 2022 mochten we deel uitmaken van een heel uniek evenement genaamd ‘Wij robots’. het evenement vond plaats in Avansa in Kortrijk. Het is een boek die geschreven is door Lode Lauwaert. Lode heeft les in het Hoger instituut voor Wijsbegeerte. Hij is ook een professor aan de KU Leuven waar hij les heeft.

Het event duurde 2 uren ongeveer en ging over Lode Lauwaert zijn boek waar alles in besproken word rond AI. we krijgen een overzicht van zijn boek over technologie, filosofische en artificiële kant. De uitleg van de professor duurde 1 uren over zijn betogen, stellingen en hoofzonden. Na een uur uitleggen van Lode. Was er nog een debat met 2 andere mensen. De eerste persoon was Geert Hofman die docent is aan de Howest van Kortrijk. Hij heeft vooral les in Netwerkeconomie. De tweede persoon kende ik niet, maar het was een professor die mee in debat ging met Lode en Geert. Er was ook nog een netwerkmoment voorzien voor degene die eens wouden praten met Lode.

Er zijn 3 stelling over het artificiële intellingentie:

  1. Technologie is neutraal
  2. AI is disruptieve technologie
  3. Technologie determineert de samenleving
  1. Technologie is neutraal

Lode beweert dat die niet waar is en dat technologie niet neutraal is. Zijn eerste voorbeeld was met auto’s. Vrouwen hebben meer kans op een whiplash, omdat de lengte van de stoel van de auto gebaseerd is op een mannen rug. Een tweede voorbeeld is de Philips scheermesjes die uit 2 soorten bestaat mechanische en niet-mechanische scheermesjes. Bij de ene kun je de scheermesjes herstellen en bij de andere kun je ze gewoon na 1 beurt wegsmijten in de vuilbak. Mannen willen hun scheermesjes repareren omdat ze over het algemeen vaak technischer zijn aangelegd dan vrouwen. dit bewijst dat technologie niet neutraal is.

2. AI is disruptieve technologie

Ai is niet altijd even gevaarlijk als men denkt. Het kan ons helpen om situaties zoals ai op te lossen. Je zal altijd geconfronteerd worden met technologie zoals AI denk maar aan de vele reclame die je krijgt op Youtube. Lode vertelde dat privacy een zeer belangrijke aspect is voor onze samenleving en het een morele waarde heeft. Je gegevens worden opgeslagen als je een website heb bezoekt. Je kan nu niet eenmaal in deze wereld gecontroleerd worden zonder dat iemand er vanaf weet.

3.Technologie determineert de samenleving

Ik ben akkoord met deze stelling. Wij leven in een wereld waar we niet meer zonder technologie kunnen. We leven elke dag met onze smartphone of laptop, want die hebben we nodig in deze moderne wereld. De sociale media speelt hier echt een grote rol in. Dankzij de komst van Facebook hebben mensen elkaar weer gevonden om met elkaar te communiceren. We kunnen niet meer zonder sociale media en als je dit niet heb dan ben je niet mee in deze wereld. We kunnen ons geen dag meer inbeelden zonder berichtje te krijgen van iemand. De technologie is een basisbehoefte geworden in deze samenleving.

Ik vond het een zeer geslaagde avond en een dag om nooit meer te vergeten. Ik vond het een boeiende evenement, omdat nu meer inzicht heb gekregen in deze moderne samenleving en we meer moeten focussen op AI.

Circular Challenge BFM- 3 daagse internationale samenwerking Den Haagse Hogeschool

Een paar weken geleden, van 24 tot 26 januari samen met Netwerkeconomie hadden we deelgenomen aan de 3 daagse circular challenge die georganiseerd werd door Den Haagse Hogeschool. De bedoeling van deze challenge was een beter zicht te krijgen over hoe en wat circulaire economie is en wat de voordelen waren van deze challenge. In de toekomst gaan we zeker naar een circulaire wereld waar als zal veranderen. Er werd gestimuleerd om samen te werken aan groepjes de komende 3 dagen voor een voorbereiding van deze challenge . Er waren ook externe jury-leden aanwezig in samenwerking met Den Haagse Hogeschool. Op de eerste dag kregen we de intro en na 2 uren werden we in groepjes verdeeld. Ik zat eerst met een groep van 5, maar er kwam bijna niemand opdagen dus kon ik de opdrachten niet maken. Na een half uur wachten werd ik in een andere groep gestoken die heel anders was de vorige groep. We zaten met 4 Nederlandse studenten en 1 Engelse Student. Het was leuk kennis te maken met hun en had al veel zin om aan de taken te beginnen. Uiteindelijk werden we een top team en maakte alle taken af. De sfeer zat super goed. Onze coach heette Araceli Marti Fernandez en was een Nederlandse leerkracht die zelf van Den Haagse Hogeschool was. Daar haar kregen we vlotte feedback op onze taken. Als student van Netwerkeconomie had ik mijn contacten kunnen uitbreiden door dat we de kans hadden om met elkaar te praten. Ik mocht deze 3 daagse afsluiten met een groot applaus, omdat we ons best hadden gedaan en veel nieuwe ervaringen hebben opgedaan. Ik kan alleen maar positief terug kijken op dit moment. Ik wil de organisatie zeker bedanken voor dit te organiseren!

PITCH NIGHT – Hangar K

18/10/2021 om 18.30 u in Hangar K, Nelson Mandelaplein 2, 8500 Kortrijk.

Georganiseerd door Elise D’haeseleer.

Ik wou altijd graag ondernemer zijn en zocht naar mogelijkheden om mijn ideeën voor te stellen. Tot ik terecht kwam bij de Hangar K. Zij organiseerden een Pitch Night voor mensen die een leuk idee hebben om een eigen onderneming te starten. Deze Pitch Night is bedoeld voor studenten die de ambitie hebben om met dat idee aan de slag te gaan. Het gaat in de Pitch Nights niet om een klassieke pitch, maar om een moment waarop je jezelf kan voorstellen en je concept presenteren. En dit is mij vooral bijgebleven in deze event.

Je kon tussen twee zaken kiezen, of te wel ging je als bezoeker naar de pitch of je ging als pitcher naar de Hangar K. Ik koos als pitcher te gaan en had er geen moment spijt van dat ik dit heb gekozen. We worden een paar dagen op voorrand gecontacteerd om onze pitch voor te bereiden. De bedoeling was Elke deelnemer/elk team 4 minuten de tijd om zijn/haar idee voor te stellen, daarna volgt er een Q&A van 5 minuten met de jury. er wordt geoordeeld op de plannen en het idee zelf.

Uiteindelijk waren we met 7 pitchers die naar voren zouden gaan om hun idee voor te stellen aan de jury en het publiek, waaronder ik en Ferdaos Nangarhari. Ferdaos had een super goede pitch gedaan en had zeker een goede indruk bij het publiek. Na hem zou ik aan de beurt komen rond 19:10. Natuurlijk ik had heel veel stress, want ik zou voor een publiek staan van 5 jury leden en 30 bezoekers wat zeer spectaculair zou worden. Zeker omdat het mijn eerste keer was dat voor zo een groot publiek van voren zou staan. Mijn pitch was niet echt de beste, maar het heeft mij vooral geleerd dat ik in de toekomst zeker en vast beter moet doen en vooral verder moet denken om een goede pitch te bekomen.

Nadat alle pitchers aan beurt zijn gekomen, moest er nog een feedback moment komen en wisten we wie er wel welkom was in de Hangar K en wie niet mee zou gaan in het avontuur voor deze Pitch Night. Ik en ferdeos waren helaas niet geselecteerd voor binnen te mogen in de Hangar K.

Er was na de Pitch Night nog een moment waren mensen samen konden zijn om iets te eten en te drinken. Zo konden we bespreken wat er allemaal goed en slecht was van deze Pitch Night. Zeker en vast ons netwerk konden uitbreiden wat goed is voor een toekomstige ondernemer.

In de Hangar k heb ik 2 leuke mensen ontmoet eentje was van de pitcher ( Jacob Delabie)zelf en had een super leuk idee om in de toekomst aan de slag te gaan bij Hangar K. Hij inspireerde mij om zeker en vast goed na te denken over de toekomst en door deze Pitch zijn we nu goede vrienden geworden. Mijn tweede persoon die ik daar heb leren kennen is een Businesscoach van VOKA genaamd Aline Geldhof en zei wou mij helpen om samen met mijn idee in de toekomst een eventuele samenwerk te doen en een gepaste traject te volgen. De naam van de traject noemt bryo student die georganiseerd door VOKA zelf.

Kort samengevat: het was een zeer leerrijke netwerkevenement met mogelijkheden als toekomstige ondernemer.