Zijn de prijzen van gas en olie te duur?

Na aanleiding van de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen de laatste maanden gestegen zowel voor gas als olie. Mensen krijgen het steeds moeilijker om dit te betalen. Er worden records na records gebroken op de olieprijzen en op onze gasprijzen. Zijn de prijzen terecht of niet?

Olie en gas

Betaalbaarheid voor de gezinnen

Voor gezinnen worden wordt dit steeds moeilijker om dit allemaal te kunnen betalen. De index mag dan wel overschreden zijn toch zullen veel gezinnen nog altijd hun factuur niet kunnen betalen. De overheid heeft onlangs de btw-verlaging gedaan op gas en elektriciteit. De normale tarief is 21% btw, maar hebben dit terug gebracht naar 6% btw. Ook hebben ze een korting gegeven op benzine en diesel met een korting van 17.5 cent moeten de prijzen op de markt doen zakken.

Verenigde Arabische Emiraten als redder?

We zijn veel te afhankelijk van Rusland zowel voor gas als olie zijn we 1 van de hoofdleverancier waar we ons gas en olie gaan halen. We zouden beter olie gaan kopen landen zoals Qatar, Dubai en Verenigde Staten. Hiermee kunnen we de oorlogskas van Rusland verminderen, omdat we olie en gas meer kopen bij hun.

België te afhankelijk

Ik ben van mening dat de prijzen veel te hoog zijn. We zijn veel te veel afhankelijk zijn van Rusland. We moeten meer zelf investeren in onze eigen producten zoals Gas en olie, maar we moeten meer kijken naar duurzame oplossingen zodat we in de toekomst niet meer uit andere landen altijd onze basisgrondstoffen nodig hebben.

Nws, V. (2022, 2 maart). Prijzen voor gas en olie gaan door het plafond door oorlog in Oekraïne: valt daar iets aan te doen? vrtnws.be. Geraadpleegd op 27 april 2022, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/03/02/prijzen-voor-gas-en-stookolie-gaan-door-het-plafond-maar-hoe-ko/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.