Bom in de voetbalwereld

Je hoort het soms in het nieuws dat mensen super veel geld verdienen in het voetbal. Spelers verdienen miljoenen in het voetbal en moeten amper belasting betalen. Onlangs verlengende Kylian Mbappe zijn contract bij PSG wat voor heel veel ophef zorgde in de voetbalwereld! Van waar komt al dat geld?

Nasser al-Khelaifi samen met Kylian Mbappe met trots de contractverlegging voorstellen.

Het voetbal economie

Clubs zoals PSG en Manchester City hebben veel geld in hun club zitten. Dat komt, omdat beide voetbalclubs een verband hebben namelijk ze hebben elke olie bedrijven over heel de wereld zitten waar miljarden mee worden verdiend. Het maakt de voetbal economie helemaal kapot in onze samenleving, want dit maakt het onmogelijk voor kleinere clubs die het financiële minder breed hebben.

Bedragen dat Kylian Mbappe zal verdienen van 40 tot 50 miljoen euro per jaar vind ik persoonlijk er echt over, omdat je niet meer voor de voetbal kiest. Je kiest voor het financiële gedeelte en slecht voor het voetbal economie.

Kylian Mbappe kon kiezen om naar zijn geliefde club te gaan waar Real Madrid op hem zat te wachten. Hij kon een tekenbonus krijgen van 100 miljoen euro en een salaris van 25 miljoen euro netto per jaar. Iemand die al zoveel eisen heeft en nog niet content zijn. Waar zal dit eindigen?

Terreur, K. (2022, 23 mei). Waarom Kylian Mbappé toch voor Parijs kiest. De Morgen. Geraadpleegd op 28 mei 2022, van https://www.demorgen.be/sport/waarom-kylian-mbappe-toch-voor-parijs-kiest~b3a4d274/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.