De Hype van de tweedehands kleren

De tweedehands markt wordt steeds populairder in de samenleving. Dat ontdekt commerciële bedrijven zoals de Zara of de H&M. Mensen vinden duurzaamheid een zeer belangrijk thema om ons klimaat te redden. Of de Hype echt een succes is, bespreken we in dit artikel.

Zo verkoop je oude kleding met succes tweedehands - KouweKleren

Duurzaamheid

Heel wat bedrijven zetten zich in om duurzaamheid voor ons klimaat te redden. Het is een goede zaak dat er eens aan het milieu wordt gedacht. Mensen die toch geen kleren meer dragen kunnen dit beter aan iemand geven die het wel zou willen dragen Er zijn veel duurzame projecten die ervoor zorgen dat de kleren in goede handen terecht komen.

Platformen

Vintage is de dominante speler op de markt op vlak van tweedehands kleren. Het is een goede zaak dat jongeren aantrekt hebben om tweedehands kleren te kunnen dragen. Het zorgt er niet alleen voor dat het duurzaam is, maar tweedehands kleren zijn een pak goedkoper dan een nieuwe broek die van de Zara komt bijvoorbeeld. De Hype zal zich verder zetten, want commerciële kledingzaken zullen in de toekomst nadenken om ook zo een platform of winkel op te richten waar mensen tweedehands kleren kunnen kopen.

Toekomst

Ik denk dat er in de toekomst de mode zich verder zal zetten in de tweedehands markt. In 2030 zouden dubbel zoveel fast fashion zijn die ervoor zorgen dat tweedehands kleren voor altijd zal blijven bestaan. Het is een goede business voor mensen, want anders moeten de kleren toch vernietigd worden.

Nws, V. (2022, 21 mei). Tweedehandskleren meer en meer in trek: “Ook de commerciële kledingketens ontdekken de markt”. vrtnws.be. Geraadpleegd op 28 mei 2022, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/05/21/bekijk-vintage-kleren-meer-en-meer-in-trek-ook-de-commercie/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.