Gedaan met spotgoedkope reizen

Voortaan zal je niet meer voor 10 euro kunnen vliegen volgens Ryanair-topman Micheal O’Leary. Dit komt onder andere door de stijgende brandstofkosten en is dit niet meer rendabel voor het bedrijf. Zullen we in de toekomst meer moeten betalen voor vliegtickets van Ryanair?

Ticketprijzen

Vroeger kon je bij Ryanair aan spotgoedkope prijzen vliegtuigtickets kopen voor nog geen 10 euro per stuk. Er waren regelmatig promoties om klanten te kunnen lokken naar de vliegtuigmaatschappij. Zo kon je bijvoorbeeld voor 20 euro heen en terug naar Barcelona gaan. Ondanks dat de vliegtuigmaatschappij voor zijn spotgoedkope prijzen bekend staat zal dit voorgoed voorbij zijn. De komende 5 jaar zullen de vliegtickets 40 euro tot 50 euro stijgen. Dit is het gevolg van prijsstijging van de hoge brandstofprijzen.

Klimaat

Het commerciƫle vliegverkeer is verantwoordelijk voor 2,5 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot. Volgens mij zijn er veel ergere sectoren die uitstoot veroorzaken zoals de scheepvaart en de transportsector. Toch zullen we in de toekomst alternatieven moeten zoeken om de uitstoot van CO2 te laten dalen. Mensen zullen wel blijven vliegen, maar gaan ook meer nadenken hoe ze omgaan met het milieu.

Mijn eigen mening

Ryanair zal er alles aan doen om hun vliegtickets zo laag mogelijk te houden. Toch vind ik dat ze beter moeten omgaan met hun personeel, omdat ze sommige lonen niet volledig uitbetalen of moeten ze werken in slechte werkomstandigheden. Een ander probleem was dat er veel stakingen waren bij Ryanair waardoor ze veel inkomsten waren verloren. Als ze zo blijven verder doen gaan ze niet alleen niet meer goedkope prijzen kunnen aanbieden, maar kunnen nog eens in de problemen komen door personeelstekort.

Gebruikte bron:

Nws, V. (2022, 11 augustus). Het tijdperk van spotgoedkope vluchten is voorgoed voorbij, zegt Ryanair-topman. vrtnws.be. Geraadpleegd op 13 augustus 2022, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/08/11/ryanair-topman-o-leary-tijdperk-van-goedkope-vluchten-is-over/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.