Staatsbonnen zijn terug van weggeweest

Na 3 jaar keert de staatsbonnen terug nadat de overheidsschuld opnieuw hoog begint te worden. Dat bevestigt het Federaal Agentschap van de Schuld. Beleggen wordt opnieuw interessant voor mensen die een centje willen bijverdienen. Het succes van de staatsbonnen zitten terug in de lift waar je voordelen uit kan halen in de toekomst.

Goede start voor nieuwe staatsbon: 3,8 miljoen euro opgehaald op eerste dag  | VRT NWS: nieuws

Succes van de staatsbon

De staatsbon is bezig met zijn opmars dankzij de onzekere tijden. De eerste dag van de start kende een groot succes met een inschrijving op de staatsbon. De staatskas heeft een bedrag van 3,8 miljoen euro opgehaald op de eerste dag dat is evenveel als de vorige uitgifte in 2019. Het rendement van een staatsbon ligt veel hoger dan dat van een spaarrekening, waardoor mensen liever een staatsbon willen hebben.

De beleggers zullen zeker waar voor hun geld krijgen, maar het zal niet volstaan om de inflatie van de komende jaren te compenseren. Het blijft een populair beleggingsmiddel voor mensen die een deel van de winst kunnen krijgen.

Is investering een goede zaak?

Het is een veilige beleggingsmiddel, omdat het risico dat de Belgische overheid failliet zou gaan, is zeer klein. Daarmee wordt de staatsbon als veilig beschouwd. Het Federaal Agentschap van de Schuld biedt een rente van 0.70 procent voor vijfjarige staatsbon en 1,30 procent voor tienjarige staatsbon.

Je investeert best nu in een staatsbon , omdat 3 jaar geleden lag de rentes van een staatsbon veel lager dan nu. Je mag niet vergeten dat je een belasting moet betalen op je staatsbon van 30% roerende voorheffing.

Ik zou persoonlijk in een staatsbon investeren, omdat het meer opbrengt dan een klassieke spaarrekening. De rente is veel interessanter dan dat van een spaarrekening en wie weet worden er nog staatsbonnen toegekend met een veel hogere rente in de toekomst.

Nws, V. (2022, 25 mei). Goede start voor nieuwe staatsbon: 3,8 miljoen euro opgehaald op eerste dag. vrtnws.be. Geraadpleegd op 28 mei 2022, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/05/25/nieuwe-staatsbon-goed-van-start/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.