Vertrek van Dries Mertens

Dries Mertens vertrek na 9 jaar bij zijn geliefde club Napoli. Heel wat fans beschouwen hem als een legende van Napels. Geld in het voetbal is niet alles en is nogmaals bewezen dat clubliefde echt bestaat. In dit artikel zal ik mijn standpunt omtrent dit onderwerp proberen te verduidelijken.

Het heeft er alle schijn van dat Dries Mertens zijn laatste match voor Napoli heeft gespeeld.

Afscheid

Het hoort in het voetbal dat spelers afscheiden nemen in het voetbal. Na 9 jaar Napoli sluit hij een hoofdstuk in zijn carrière af. Hij werd er clubtopschutter aller tijden met maar liefst 148 doelpunten. Zelf is hij nooit kampioen geworden met Napoli, maar hij groeide uit tot een clubicoon voor alle Napels fans. Ondanks de aanbieding van de club om voor 2 extra seizoenen te spelen en een nettosalaris van 2,5 miljoen euro. De Rode duivel wees het aanbod af.

Ereburger

Na het succes van Dries in Napoli, wordt hij in de toekomst erkend als ereburger van Napels. Dat heeft de burgemeester Gaetano Manfredi aangekondigd op sociale media. Als je denkt aan Napoli dan denk je ook aan Dries Mertens, want hij heeft veel gedaan voor de stad en voor de club. Zijn zoontje Ciro is geboren in Napels, maar hij zelf niet. Toch heeft hij beslist om zijn huis te behouden en zal hij nog regelmatig terugkeren naar zijn geliefde stad.

Galatasaray

De toekomst van Dries Mertens was heel onzeker, omdat vele clubs geïnteresseerd waren in hem. De Turkse club Galatasaray wist de Rode Duivel te bemachtigen en tekende een contract van 1 jaar met een optie op een bijkomend jaar. In Turkije moeten voetbalclubs hun lonen van spelers kenbaar maken om salarisbeperking te verhinderen en zich niet in de schulden te steken. Dries Mertens krijgt een tekenpremie van 1,1 miljoen euro en een nettosalaris van 2,9 miljoen euro per jaar.

Image

Echte clubliefde

Dit verhaal zullen veel mensen raken, omdat vele mensen tegenwoordig kiezen voor het geld en niet voor de clubliefde of de stad. Dries Mertens is een icoon van Napoli voor zijn inzet en bewondering van zijn stad. Onlangs wees hij een bod af van aartsrivaal Juventus waar hij 5 miljoen euro kon verdienen. Respect en eer voor mensen kunnen veel belangrijker zijn dan een som geld waar je misschien ongelukkig van kan worden. In dit standpunt wil ik mensen vooral inspireren.

Gebruikte bronnen:

nieuwsblad.be. (2022, 8 augustus). Galatasaray kondigt Dries Mertens officieel aan en geeft zijn loon prijs: “Ik wil hier een legende worden”. Het Nieuwsblad. Geraadpleegd op 13 augustus 2022, van https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220808_96647125

Mertens op weg naar uitgang bij Napoli? “Contract van 2,5 miljoen euro per jaar geweigerd”. (2022, 10 juli). hln.be. Geraadpleegd op 13 augustus 2022, van https://www.hln.be/buitenlands-voetbal/mertens-op-weg-naar-uitgang-bij-napoli-contract-van-2-5-miljoen-euro-per-jaar-geweigerd~a84bd8a17/

Dries Mertens wordt ereburger van Napels: “Passende erkenning voor iemand die zoveel gegeven heeft aan de stad”. (2022, 7 augustus). hln.be. Geraadpleegd op 13 augustus 2022, van https://www.hln.be/voetbal/dries-mertens-wordt-ereburger-van-napels-passende-erkenning-voor-iemand-die-zoveel-gegeven-heeft-aan-de-stad~aa3abd43/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.