Is dit het begin van het einde voor voetbalclub FC Barcelona?

Na aanleiding van het nieuwe voetbalseizoen in de Spaanse competitie heerst er veel onrust bij FC Barcelona. Bepaalde spelers kunnen niet worden ingeschreven door de Fairplay-regels van de UEFA. Hoe het allemaal begon en waar het zal eindigen, leest u hier in dit artikel.

Camp Nou — Wikipédia

Vertrek van sterspeler

De eerste problemen doken op toen Lionel Messi moest vertrekken bij FC Barcelona wegens financiële problemen. Volgens velen was dit het begin van een oneindige schuldenberg van FC Barcelona. Doordat Messi een hoog salaris had bij de voetbalclub konden ze geen andere spelers aankopen of verkopen. Messi moest vertrekken door de regels van de Spaanse voetbalbond.

Schulden

Anderhalf jaar geleden kampte FC Barcelona met een schuld van 1.35 miljard euro. De vorige voorzitter Joan Laporta was niet altijd even zuinig met zijn salarissen. Zo bedroegen de salarissen van de spelers ruim 700 miljoen euro per jaar. De spelers gingen niet altijd akkoord met het inleveren van hun salarissen waardoor er veel ontevredenheid was. De club moest op zoek naar alternatieven om de schulden te kunnen af te betalen. Zo wisten ze een grote sponsor te vinden die maar liefst 70 miljoen euro wou betalen. Ook verkochten ze hun merchandisingsactiviteiten voor minder dan 430 miljoen euro.

Fairplay

In mijn inzicht heeft FC Barcelona veel regels overtreden tegen de Fairplay-regels van de Spaanse voetbalbond. Waarom zou een voorzitter het zover laten komen om een topclub zoals FC Barcelona in de problemen te brengen. Ook deze zomer hebben ze veel spelers aangekocht om hun vervolgens niet in te schrijven in de Spaanse competitie . Het zal nog jaren duren om de voetbalclub naar het allerhoogste niveau te brengen en om hun schulden te kunnen aflossen. Beter zouden ze de jeugdacademie meer kansen moeten geven en nieuwe spelers minder hoge salarissen aanbieden. Dit zou zorgen voor minder schulden voor FC Barcelona.

Gebruikte bron:

Hoe kan FC Barcelona topspelers kopen met een megaschuld? (2022, juli 25). https://nos.nl/artikel/2438246-hoe-kan-fc-barcelona-topspelers-kopen-met-een-megaschuld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.