Heeft Elon Musk te veel geld geven voor Twitter?

Onlangs heeft Elon Musk Twitter gekocht voor 44 miljard dollar. Wat allemaal begon met een grap op Twitter komt nu uit in de realiteit. De rijkste persoon van de wereld heeft na Tesla en SpaceX, , nu ook 1 van de meeste succesvolle sociale media bedrijf in handen. Hoe komt dar Elon musk zo succesvol is?

Waarom heeft Elon Musk zoveel geld uit voor Twitter?

Elon Musk gaat nooit zomaar een bedrijf kopen. Hij denkt altijd eerst goed na voor hij een bedrijf koopt. Een succesvolle ondernemer heeft altijd goede idee├źn en dat had hij met Twitter. Het ging al een tijdje niet goed met Twitter, omdat ze op de beurs het niet goed deden. In de laatste half jaar waren de beurswaarde zeer sterk gezakt. 1 van de redenen waarom Elon Musk het bedrijf heeft gekocht was, omdat er veel politiekers een account hebben bij Twitter. Dit heeft voor Elon Musk de kans om waardevolle informatie te verzamelen. Twitter heeft 217 miljoen gebruikers op hun platform en halen hun inkomsten uit advertenties.

Prioriteit voor vrije meningsuiting

Twitter is 1 van de invloedrijkste platformen ter wereld. veel mensen geven hun mening op Twitter, maar dit wordt wel soms eens verbannen van Twitter zelf. Elon Musk heeft beloofd dat hij de vrije meningsuiting wil behouden en zelf wil verbeteren. Ook heeft hij beloofd om de vrije meningsuiting van de pers te behouden. Hij zal zich wel moeten houden aan de nationale wetgeving, maar hoe ver Elon Musk er zich aan houden weten we pas maar in de toekomst.

Toekomst van Twitter

De Toekomst van Twitter zal er goed uitzien met Elon Musk aan de macht. Hij zal Twitter een open kanaal maken en ik zie geen redenen tot angst voor verbod op vrije meningsuiting.

Nws, V. (2022, 25 april). Elon Musk koopt Twitter: raad van bestuur aanvaardt zijn overnamebod van 44 miljard dollar. vrtnws.be. Geraadpleegd op 27 april 2022, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/04/25/raad-van-bestuur-van-twitter-aanvaardt-het-overnamebod-van-it-ma/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.