PITCH NIGHT – Hangar K

18/10/2021 om 18.30 u in Hangar K, Nelson Mandelaplein 2, 8500 Kortrijk.

Georganiseerd door Elise D’haeseleer.

Ik wou altijd graag ondernemer zijn en zocht naar mogelijkheden om mijn ideeën voor te stellen. Tot ik terecht kwam bij de Hangar K. Zij organiseerden een Pitch Night voor mensen die een leuk idee hebben om een eigen onderneming te starten. Deze Pitch Night is bedoeld voor studenten die de ambitie hebben om met dat idee aan de slag te gaan. Het gaat in de Pitch Nights niet om een klassieke pitch, maar om een moment waarop je jezelf kan voorstellen en je concept presenteren. En dit is mij vooral bijgebleven in deze event.

Je kon tussen twee zaken kiezen, of te wel ging je als bezoeker naar de pitch of je ging als pitcher naar de Hangar K. Ik koos als pitcher te gaan en had er geen moment spijt van dat ik dit heb gekozen. We worden een paar dagen op voorrand gecontacteerd om onze pitch voor te bereiden. De bedoeling was Elke deelnemer/elk team 4 minuten de tijd om zijn/haar idee voor te stellen, daarna volgt er een Q&A van 5 minuten met de jury. er wordt geoordeeld op de plannen en het idee zelf.

Uiteindelijk waren we met 7 pitchers die naar voren zouden gaan om hun idee voor te stellen aan de jury en het publiek, waaronder ik en Ferdaos Nangarhari. Ferdaos had een super goede pitch gedaan en had zeker een goede indruk bij het publiek. Na hem zou ik aan de beurt komen rond 19:10. Natuurlijk ik had heel veel stress, want ik zou voor een publiek staan van 5 jury leden en 30 bezoekers wat zeer spectaculair zou worden. Zeker omdat het mijn eerste keer was dat voor zo een groot publiek van voren zou staan. Mijn pitch was niet echt de beste, maar het heeft mij vooral geleerd dat ik in de toekomst zeker en vast beter moet doen en vooral verder moet denken om een goede pitch te bekomen.

Nadat alle pitchers aan beurt zijn gekomen, moest er nog een feedback moment komen en wisten we wie er wel welkom was in de Hangar K en wie niet mee zou gaan in het avontuur voor deze Pitch Night. Ik en ferdeos waren helaas niet geselecteerd voor binnen te mogen in de Hangar K.

Er was na de Pitch Night nog een moment waren mensen samen konden zijn om iets te eten en te drinken. Zo konden we bespreken wat er allemaal goed en slecht was van deze Pitch Night. Zeker en vast ons netwerk konden uitbreiden wat goed is voor een toekomstige ondernemer.

In de Hangar k heb ik 2 leuke mensen ontmoet eentje was van de pitcher ( Jacob Delabie)zelf en had een super leuk idee om in de toekomst aan de slag te gaan bij Hangar K. Hij inspireerde mij om zeker en vast goed na te denken over de toekomst en door deze Pitch zijn we nu goede vrienden geworden. Mijn tweede persoon die ik daar heb leren kennen is een Businesscoach van VOKA genaamd Aline Geldhof en zei wou mij helpen om samen met mijn idee in de toekomst een eventuele samenwerk te doen en een gepaste traject te volgen. De naam van de traject noemt bryo student die georganiseerd door VOKA zelf.

Kort samengevat: het was een zeer leerrijke netwerkevenement met mogelijkheden als toekomstige ondernemer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.